Stemmen som medicin

Lydhealing

Jeg mener dybt alvorligt, at vores stemmer fungerer som medicin.  

Rent biokemisk sker der en masse i vores krop, når vi giver lyd.  

En svensk forskergruppe har påvist, at når vi synger sammen med andre, bevirker den ydre synkronisering (fælles vejrtrækning) en indre synkronisering. Hjerterytmerne begynder at slå i den samme takt! Fællesskabsfølelsen forstærkes, og man kan opleve at være en del af en samlet organisme med egen puls.

Andre spændende undersøgelser viser, at kortisolniveauet i kroppen falder – samtidig med at antistoffet immunglobulin A øges. Kortisol er et stresshormon, og immunglobulin A spiller en vigtig rolle i forbindelse med kroppens modstandsdygtighed over for flere infektionssygdomme.  

Mange af mine kursister beskriver det som en følelse af dyb ro, næsten eufori, når de har givet lyd i blot nogle minutter. Kroppen frigiver både endorfiner, kroppens eget smertestillende stof, OG kærlighedshormonet oxytocin, der også frigives når vi kysser, elsker eller ammer. Det er derfor ikke så underligt at mange kærester finder hinanden i korsammenhæng. Deriblandt min mand og jeg selv. 😉 

Når du laver lyd eller synger, transformeres hele din krop til et instrument. Dine stemmelæber skaber lyden rent fysisk i strubehovedet i halsen, når du på en udånding sætter stemmelæberne i bevægelse. En lyd begynder med en vejrtrækning – du forbinder dig med selve livet.  

Lyden på udåndingen bliver forstærket af kroppen, der fungerer som resonansrum. Ved en god kropskontakt og -bevidsthed kan du få kroppen til at arbejde sammen med hjernen og stemmen, så din lyd bliver klangfuld. 

Så det at give lyd eller synge er for mig en meget smuk og helende proces i sig selv, da den er et samspil mellem hjerne (jeg beslutter mig for at give lyd), stemme og krop (får impuls fra hjernen om at trække vejret og sætte stemmelæberne i bevægelse). Nu kan vi vælge med vores bevidsthed at tage kontakt til dét, vi ønsker at skabe en forbindelse til, fx hjertet, jorden, Gud eller et bestemt sted i kroppen. På den måde bliver dét at give lyd en forening af vores krop, sind og (højere) bevidsthed – og hvis det er sammen med andre, opstår næsten uundgåeligt en følelse af forbundethed og samhørighed. 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag en healing, der hjælper dig til at åbne dig og modtage kærlighed og overflod.

Book en gratis afklarende samtale (20 min) her

Alle mennesker oplever knubs på livets vej i relationer til andre mennesker. De første er vores forældre, og afhængig af deres gode/dårlige evner som forældre, præges vores (følelses-)liv meget på et tidligt tidspunkt i livet.